Groei en bespaar met virtualisatie

Solitee brengt de status van uw huidige ICT-infrastructuur en beheerprocessen in beeld en geeft u concreet advies op het gebied van virtualisatie.
Innovatie door virtualisatie
De wereld van desktopbeheer en kantoorapplicaties wordt alsmaar complexer en vergt steeds meer tijd.Kosten, compatibiliteit, beveiliging en flexibiliteitsproblemen zijn hier dan ook aan de orde van de dag.
Met virtualisatie kunt u kosten besparen, efficiency verhogen en beheer vereenvoudigen en toch een interactieve computeromgeving beschikbaar stellen aan de gebruikers in uw organisatie.

Desktopvirtualisatie
Met desktopvirtualisatie biedt u uw medewerkers volledige werkplekken vanuit één locatie. Besturingssystemen, applicaties en gebruikersprofi elen worden niet langer op het fysieke werkstation geïnstalleerd,
maar staan op een centrale server waarop uw medewerkers inloggen. Uw medewerkers ervaren de virtuele werkplek als hun eigen unieke omgeving met behoud van alle persoonlijke instellingen, mogelijkheden en eigenschappen. Ongeacht plaats en tijdstip kan worden ingelogd met elk type device, of dat nu een PC, laptop, thin client, tablet of smartphone is. Zo geeft u uw medewerkers maximale flexibiliteit.

Kostenbesparing
Beheer en hosting van de werkplekken vindt centraal plaats. Hierdoor kunt u tot wel 40% op uw beheerkosten besparen. Niet alleen het inrichten en updaten van individuele werkplekken, maar ook het
centraal uitrollen van applicaties wordt eenvoudiger. Bovendien hoeft u met desktopvirtualisatie minder te investeren in de werkplekken van uw medewerkers. Zo kunt u met een optimale opstelling van uw werkplekinfrastructuur maximaal rendement behalen.

Servervirtualisatie
Met speciale software worden het besturingssysteem en applicaties van elkaar gescheiden. De tussenlaag wordt een virtuele server genoemd. Er kunnen meerdere virtuele servers op een fysieke server draaien. Bovendien is uitval van een server minder problematisch. Taken worden in dat geval moeiteloos door de andere servers overgenomen. Testen en toevoegen van applicaties gaat bij server-virtualisatie bovendien makkelijker en het is veiliger. 

Advies op het gebied van virtualisatie
Solitee brengt de status van uw huidige ICT-infrastructuur en beheerprocessen in beeld, rapporteren onze bevindingen en geven u concreet en praktisch advies op het gebied van virtualisatie. Meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie.
 

Solitee B.V.
Haaksbergweg 17
1101 BP
Amsterdam

Telefoon:020-751 22 22
Fax:020-751 22 33
E-mail:info@solitee.nl
Kvk:17278569
Solitee B.V.
Over ons
Contact
Brochure

LinkedIn
Facebook
Twitter