Nieuws

Persbericht: Solitee breidt uit in de publieke sector met de overname van UNI Business Centre

15-06-2021

 

IT-Makelaar Solitee neemt met terugwerkende kracht naar 1 januari 2021 UNI Business Centre over. Met deze overname breidt Solitee haar activiteiten uit naar de publieke sector.  


UNI is opgericht in 1991 en gespecialiseerd in het aanbieden van een compleet spectrum aan IT-hardware en software producten aan de publieke sector met klanten zowel binnen als buiten Nederland. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam biedt UNI volledige ondersteuning voor elk land waarin de klanten actief zijn en is in staat echte pan-Europese oplossingen te bieden. 

“Ik ben bijzonder trots dat UNI Business Centre zich bij Solitee wil aansluiten” aldus Roy de Vink, Managing Director van Solitee. “UNI Business Centre lijkt enorm veel op Solitee. Zowel qua diensten die ze levert, als  de bedrijfscultuur. We hebben beiden de missie om onze klanten te begeleiden en te ontzorgen in het complexe IT-landschap.
UNI Business Centre verhuist op korte termijn naar de locatie van Solitee. Alle medewerkers van UNI Business Centre behouden hierbij hun baan. De overname maakt het mogelijk de klanten van Solitee alsmede UNI Business Centre in de toekomst nog beter te kunnen helpen met IT-producten, oplossingen en diensten. Daarnaast brengt de samenwerking nieuwe doorgroeimogelijkheden voor alle medewerkers.
Na de samenvoeging van beide organisaties ontstaat een bedrijf dat zowel de grootzakelijke markt als de publieke sector over de volledige breedte van het spectrum kan bedienen met een gezamenlijke omzet van meer dan 40 miljoen euro.
 
Over Solitee

Solitee, opgericht in 1999, vervult een makelaarsfunctie op het gebied van IT-producten, -diensten en -kennis voor de grootzakelijke markt. Als IT-makelaar begeleidt en ontzorgt Solitee tegelijkertijd. Solitee zorgt ervoor dat het enorme aanbod van IT-producten, oplossingen en -diensten wordt verbonden aan de wensen en behoeften van de klant. Hiermee bieden zij een helder inzicht in het complexe IT-landschap op het gebied van o.a. werkplekinrichting, storage & back up, virtualisatie en cloud computing.

Over UNI Business Centre

 

UNI is gespecialiseerd in het aanbieden van een compleet spectrum aan IT-hardware en software producten aan de publieke sector met klanten zowel in als buiten Nederland. Het aanbod varieert van eenvoudige clientcomputers tot beheer van complexe ICT-infrastructuuromgevingen. Vanuit hun hoofdkantoor in Amsterdam bieden zij volledige ondersteuning voor elk land waarin hun klanten actief zijn en zijn zij in staat echte pan-Europese oplossingen te bieden. 


Solitee gaat verhuizen! 
16-01-2020

 Solitee blijft groeien en daardoor is ons huidige kantoor te klein geworden.

Dus na 10 jaar op de 17e etage in de Dreeftoren in Amsterdam ruilen wij per 31 januari 2020 ons prachtige panoramisch uitzicht in voor een schitterend landelijk uitzicht in Abcoude. Aan de Hollandse Kade betrekken wij een grotere locatie met een moderne en strakke uitstraling.<br 

Graag nodigen wij u uit om ons nieuwe pand te komen bekijken. 

Met ingang van 31 januari 2020 is ons nieuwe adres:

Solitee BV
Hollandse Kade 34
1391 JM Abcoude

Wij blijven bereikbaar via onze huidige telefoonnummers.


Solitee versterkt zich in groeiende IT-sector met Five Up 
01-01-2020

In de groeiende IT markt is Solitee in ruim 25 jaar uitgegroeid tot een vooraanstaande IT-dienstverlener voor zowel corporate- als overheidsorganisaties. Om aan de groeiende vraag naar IT-diensten te kunnen voldoen, neemt het bedrijf per 1 januari IT-dienstverlener Five Up uit Leiderdorp over. Beide bedrijven bewegen zich over de volle breedte van het zakelijke IT-spectrum en besteden daarbij bovengemiddeld veel aandacht aan de persoonlijke relatie met klanten. Voor Solitee betekent de overname een mogelijkheid om verder te groeien en zich te ontwikkelen tot een nog sterkere speler die de hele markt kan bedienen.
 
“Het doel van deze overname is om onze groeiambities verder vorm te geven.  Met de nieuwe ondernemende en professionele collega’s kunnen we onze klanten in de toekomst optimaal blijven bedienen in de sterk groeiende IT-markt”, aldus Roy de Vink, Managing Director Solitee.
 
Over Solitee
Solitee vervult een makelaarsfunctie op het gebied van IT-producten, -diensten en -kennis. Solitee neemt als IT-makelaar een onafhankelijke positie in. Als IT-makelaar ontzorgen en gidsen wij u tegelijkertijd. Wij zorgen ervoor dat het enorme aanbod van IT-producten en -diensten wordt verbonden aan uw wensen en behoeften. Hiermee bieden wij u een helder overzicht in het complexe IT-landschap. 


Ssd-serviceprogramma van de 13-inch MacBook Pro (zonder Touch Bar)

09-11-2018
 

Apple heeft vastgesteld dat er problemen zijn met een aantal ssd's van 128 GB en van 256 GB die worden gebruikt voor de 13-inch MacBook Pro (zonder Touch Bar). Deze problemen kunnen resulteren in gegevensverlies en een defecte harde schijf. 13-inch MacBook Pro's met harde schijven met dit probleem zijn verkocht tussen juni 2017 en juni 2018.

Apple of een erkende Apple-serviceprovider (AASP) zal de harde schijven met dit probleem gratis repareren. Apple raadt u aan de harde schijf zo snel mogelijk te laten repareren.

Apple zal ook een e-mail versturen aan klanten die hun apparaat bij Apple hebben geregistreerd, zodat zij ook op de hoogte zijn van dit programma.

In aanmerking komen klik hier
 

Solitee versterkt zich in groeiende IT-sector met BBD-IT 

15-04-2019
 

 

In de groeiende IT markt is Solitee in ruim 25 jaar uitgegroeid tot een vooraanstaande IT-dienstverlener voor zowel corporate- als overheidsorganisaties. Om aan de groeiende vraag naar IT-diensten te kunnen voldoen, neemt het bedrijf uit Amsterdam per 15 april IT-dienstverlener BBD-IT uit Purmerend over. Beide bedrijven bewegen zich over de volle breedte van het zakelijke IT-spectrum en besteden daarbij bovengemiddeld veel aandacht aan de persoonlijke relatie met klanten. Voor Solitee betekent de overname een mogelijkheid om verder te groeien en zich te ontwikkelen tot een nog sterkere speler die de hele markt kan bedienen.
 
“Het doel van deze overname is om onze groeiambities verder vorm te geven.  Met de nieuwe ondernemende en professionele collega’s kunnen we onze klanten in de toekomst optimaal blijven bedienen in de sterk groeiende IT-markt”, aldus Roy de Vink, Managing Director Solitee.
 
Over Solitee
Solitee vervult een makelaarsfunctie op het gebied van IT-producten, -diensten en -kennis. Solitee neemt als IT-makelaar een onafhankelijke positie in. Als IT-makelaar ontzorgen en gidsen wij u tegelijkertijd. Wij zorgen ervoor dat het enorme aanbod van IT-producten en -diensten wordt verbonden aan uw wensen en behoeften. Hiermee bieden wij u een helder overzicht in het complexe IT-landschap. 

Intel leveringsproblemen op vlak van processoren

08-11-2018

Er is sprake van een aanzienlijk tekort aan Intel-CPU's. Vooral de capaciteit voor 14-nm-chips is naar verluidt schaars. Intel CFO en interim-CEO Bob Swan kaartte onlangs de CPU tekort problemen aan in een open brief. Wat betekent dat voor uw organisatie?

Op dit moment heeft Intel niet de productiecapaciteit om sommige chips van 14 nanometer-schaal in eigen fabrieken te produceren. In plaats daarvan moet de fabrikant een deel van de productie uitbesteden.

Problemen zakelijke markt
Dit probleem is naar alle waarschijnlijkheid nog aanwezig tot ver in 2019. De prijzen van de achtste generatie Core-processors kruipen bijvoorbeeld omhoog. Ook in de servermarkt heeft het tekort gevolgen en zijn er leveringsproblemen met servers die gebruik maken van deze processoren. Het is aan te raden hierbij te kiezen voor een alternatief.

Bob Swan
Interim-CEO Swan spreekt over de groei van de pc-markt en de daarbij behorende druk op de productie van CPU's van het bedrijf. Hij geeft ook aan prioriteit te geven aan de productie van Intel Xeon- en Intel Core-processors. “Zo kunnen we de high-performance segmenten van de markt bedienen. Dat gezegd hebbende, het aanbod is ongetwijfeld krap, vooral op het instapniveau van de pc-markt." Aldus Swan.

Probleem oplossen?
Om op korte termijn problemen te voorkomen kunt u bepaalde apparaten met de betreffende chips alvast op voorraad inkopen of gebruik maken van een alternatief met AMD chip. Verwacht u dat dit in de nabije toekomst problemen oplevert voor uw organisatie? Neem contact op met uw IT-makelaar dan zoeken we samen met u naar een volwaardig alternatief.
 

Werken bij Solitee?

Bekijk onze vacatures
X

De gegevens die u invult worden uitsluitend gebruikt voor het gevraagde contact. Zie tevens onze Privacy Policy.
X

Bedankt voor uw aanvraag


Hartelijk dank voor uw aanvraag bij Solitee. We sturen u de download(s) zo spoedig mogelijk toe per e-mail.

Indien u eerder contact wenst, bel of mail gerust.

Telefoon: 020 - 751 22 22
E-mail: info@solitee.nl