Nieuws

Ssd-serviceprogramma van de 13-inch MacBook Pro (zonder Touch Bar)

09-11-2018

 

Apple heeft vastgesteld dat er problemen zijn met een aantal ssd's van 128 GB en van 256 GB die worden gebruikt voor de 13-inch MacBook Pro (zonder Touch Bar). Deze problemen kunnen resulteren in gegevensverlies en een defecte harde schijf. 13-inch MacBook Pro's met harde schijven met dit probleem zijn verkocht tussen juni 2017 en juni 2018.

Apple of een erkende Apple-serviceprovider (AASP) zal de harde schijven met dit probleem gratis repareren. Apple raadt u aan de harde schijf zo snel mogelijk te laten repareren.

Apple zal ook een e-mail versturen aan klanten die hun apparaat bij Apple hebben geregistreerd, zodat zij ook op de hoogte zijn van dit programma.

In aanmerking komen klik hierIntel leveringsproblemen op vlak van processoren

08-11-2018

Er is sprake van een aanzienlijk tekort aan Intel-CPU's. Vooral de capaciteit voor 14-nm-chips is naar verluidt schaars. Intel CFO en interim-CEO Bob Swan kaartte onlangs de CPU tekort problemen aan in een open brief. Wat betekent dat voor uw organisatie?

Op dit moment heeft Intel niet de productiecapaciteit om sommige chips van 14 nanometer-schaal in eigen fabrieken te produceren. In plaats daarvan moet de fabrikant een deel van de productie uitbesteden.

Problemen zakelijke markt
Dit probleem is naar alle waarschijnlijkheid nog aanwezig tot ver in 2019. De prijzen van de achtste generatie Core-processors kruipen bijvoorbeeld omhoog. Ook in de servermarkt heeft het tekort gevolgen en zijn er leveringsproblemen met servers die gebruik maken van deze processoren. Het is aan te raden hierbij te kiezen voor een alternatief.

Bob Swan
Interim-CEO Swan spreekt over de groei van de pc-markt en de daarbij behorende druk op de productie van CPU's van het bedrijf. Hij geeft ook aan prioriteit te geven aan de productie van Intel Xeon- en Intel Core-processors. “Zo kunnen we de high-performance segmenten van de markt bedienen. Dat gezegd hebbende, het aanbod is ongetwijfeld krap, vooral op het instapniveau van de pc-markt." Aldus Swan.

Probleem oplossen?
Om op korte termijn problemen te voorkomen kunt u bepaalde apparaten met de betreffende chips alvast op voorraad inkopen of gebruik maken van een alternatief met AMD chip. Verwacht u dat dit in de nabije toekomst problemen oplevert voor uw organisatie? Neem contact op met uw IT-makelaar dan zoeken we samen met u naar een volwaardig alternatief.
 

Werken bij Solitee?

Bekijk onze vacatures
X

De gegevens die u invult worden uitsluitend gebruikt voor het gevraagde contact. Zie tevens onze Privacy Policy.
X

Bedankt voor uw aanvraag


Hartelijk dank voor uw aanvraag bij Solitee. We sturen u de download(s) zo spoedig mogelijk toe per e-mail.

Indien u eerder contact wenst, bel of mail gerust.

Telefoon: 020 - 751 22 22
E-mail: info@solitee.nl