Met beperkt IT-budget meer doen

Veel netwerkbeheerders hebben te maken met budgetbeperkingen, terwijl de complexiteit en omvang van netwerken groeit. Dat schreeuwt om oplossingen.
Bij veel bedrijven is sprake van terugvallende of stagnerende ICT-investeringen, juist in een tijd waarin netwerken qua omvang en complexiteit groeien. Toch hoeft dit niet automatisch te betekenen dat gebruikers van mobiele apparatuur hun verbinding verliezen of dat de downtime toeneemt. Hier volgen vijf tips om je netwerken, applicaties en systemen te bewaken zonder je budget te overbelasten:

Tip #1: Vereenvoudig en integreer de netwerkbewaking
Als je wekenlang bezig bent met het achterhalen van de oorzaak van netwerkproblemen, verspil je waardevolle tijd die je aan andere urgente zaken zou kunnen besteden. In dat geval heb je een oplossing nodig waarmee je snel de werkelijke oorzaak van problemen kunt identificeren, zodat je er meteen iets aan kunt doen en met je taken verder kunt. Dit proces wordt een stuk eenvoudiger als je automatisch alle ICT-bronnen en hun verbindingen in kaart kunt brengen. Op deze manier kun je je een gedetailleerd beeld vormen van de netwerkapparatuur, systemen en onderlinge verbindingen.

Tip #2: Haal een oplossing in huis waarmee je problemen sneller kunt diagnostiseren en verhelpen
Het duurt vaak veel langer om de werkelijke oorzaak van een probleem te achterhalen dan om het probleem te verhelpen. Ga op zoek naar een oplossing die de mogelijkheid biedt om vanuit een centrale console alle servers, routers, draadloze apparaten en applicaties te bewaken, met inclusief hun verbindingen en prestaties.

Tip #3: Waarborg de beschikbaarheid
Meer uptime betekent dat er meer zin en energie overblijft voor het werk. Je kunt voor vrijwel voortdurende uptime zorgen met een oplossing met automatische herstel- en waarschuwingsfuncties bij problemen, zodat de eindgebruikers er niets van hoeven te merken. Daarnaast kun je snel de werkelijke oorzaak achterhalen van prestatieproblemen voor applicaties, servers of onderling afhankelijke componenten. De oplossing moet daarnaast real-time en historische rapportage en analyses bieden, zodat je inzicht krijgt in het prestatievermogen en je de beschikbaarheid van applicaties kunt optimaliseren.

Tip #4: Identificeer de grootste bandbreedteverbruikers
Als je met bandbreedteproblemen wordt geconfronteerd, kun je tijd besparen door direct uit te zoeken wie welke apparaten naar het netwerk meeneemt, hoeveel apparaten elke werknemer precies gebruikt en welke applicaties en data daarmee worden opgevraagd. Door inzicht te krijgen in de gevolgen van het gebruik van persoonlijke mobiele apparatuur op de werkplek, kun je de bron van problemen sneller aanpakken.

Bron: CW

Solitee B.V.
Haaksbergweg 17
1101 BP
Amsterdam

Telefoon:020-751 22 22
Fax:020-751 22 33
E-mail:info@solitee.nl
Kvk:17278569
Solitee B.V.
Over ons
Contact
Brochure

LinkedIn
Facebook
Twitter